Lagi Satu

Saya tak tau ape yang buat saya suka sangat kat awak. Nak kata cantik, ramai lagi yang cantik kat kilang ni. Ada Liza, Trang, Mira, Fateen, semua lawa-lawa tu. Lagi satu, kerani India yang 2 orang dekat office Mr Lee tu pun boleh tahan jugak dia punya cantik.

Tapi tak ada sorang pun yang boleh buat saya rasa tenang je bila saya tengok muka diorang. Lain la kalau awak. Lagi satu, bila saya tengok awak makan bekal time lunch kat depan pagar tu, saya rasa tenang sangat. Penat yang saya dapat time keja tadi sume hilang camtu je. Jimat duit saya tak payah beli air Red Bull.

Lagi satu, kadang-kadang ada jugak saya berangan awak nak masakkan bekal untuk saya jugak. Tapi bila fikir-fikir balik awak tak payah masak pun takpe. Awak letak je gambar awak dalam tupperware, pastu kasi saya. Tu pun dah boleh bagi saya kenyang tau.

Lagi satu, sepanjang 2 bulan saya kat sini, tak penah sekali pun saya nampak awak naik kantin. Saya tanya akak jaga kantin tu, dia cakap awak naik pun kejap-kejap je, tu pun untuk solat. Bila dengar akak kantin cakap camtu, lagi la saya terpikat kat awak.

***

Lagi satu, minyak moto saya sebenanya dah abis dah ni. ATM kat stesen minyak tu pulak rosak. Awak bagi saya pinjam 5 ringgit boleh?